جمعه ,۲۰ مهر ۱۴۰۳
قالب وردپرس شرکتی ممبر فیک
خانه / مقاله / خانه سینما / پاسخ به مدیرکل دفتر مجامع و تشکل‌های سینمایی سازمان سینمایی درباره مجمع عمومی خانه سینما

پاسخ به مدیرکل دفتر مجامع و تشکل‌های سینمایی سازمان سینمایی درباره مجمع عمومی خانه سینما

به گزارش ایسنا، ابراهیم مختاری به دنبال انتشار توضیحاتی از بهمن حبشی که از سوی روابط عمومی سازمان سینمایی در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت، پاسخی را منتشر کرد.

در یادداشت او خطاب به بهمن حبشی (مدیرکل دفتر مجامع و تشکل‌های سینمایی سازمان سینمایی) آمده است:

«در سایت سازمان سینمایی، جنابعالی در پاسخ به خواسته برخی تشکل‌های عضو خانه سینما برای رسیدگی به نحوه برگزاری مجمع عمومی این خانه، نکاتی را پایه استدلال خود قرار داده و نتیجه‌گیری کرده‌اید که توضیح درباره‌شان به روشن شدن موضوع کمک می‌کند.

فرموده‌اید: بر اساس مواد ۱۵ و ۱۸ اساسنامه خانه سینما مجمع عمومی باید با دعوت و با حضور صنوف قانونی برگزار شود ..” تا این‌جا گمان نکنم کسی در معرض این بند (۱۸) باشد. شما ادامه داده‌اید: “..و قانونی شدن صنوف بر اساس مصوبه مجمع عمومی سال ۱۳۹۲ و تکرار این مصوبه در مجامع عمومی بعدی خانه سینما به عنوان عالی‌ترین مرجع اخذ تصمیمات مرتبط با خانه سینما، منوط به ثبت و اخذ تاییدیه از وزارت کار است…”

پیش از هرچیز روشن کنم که در سال ۹۲ من عضو هیئت‌مدیره خانه سینما بودم و در این سال مجمع عمومی اشاره‌ای به بردن تشکل‌های خانه سینما به وزارت کار نکرده است. نگاهی به دستور جلسه این مجمع عمومی و صورت جلسه آن می‌تواند روشنگر این موضوع باشد. اما این گفته شما را برخی به مجمع عمومی سال ۹۳ نسبت می‌دهند. در دستور جلسه و در صورت جلسه این مجمع هم نکته‌ای که شما می‌فرمایید نیست. البته در پایان این مجمع به صورت غیررسمی دو توصیه یا ماموریت غیررسمی به هیئت‌مدیره برای “رفع ایراد اساسنامه خانه سینما” و ثبت تشکل‌های خانه سینما داده شد اما این بدین معنا نبود که هیئت‌مدیره‌ها تشکل‌های خانه سینما را از خانه سینما بیرون بریزند و تشکل‌های تازه‌تاسیس در وزارت کار را در مجمع عمومی خانه سینما بنشانند. اگر هم می‌بود بی‌جا و غیرقابل اطاعت بود. شما در ادامه گفته‌اید:” تکرار این مصوبه (که توضیح دادم وجود ندارد) در مجامع عمومی بعدی خانه سینما به عنوان عالی‌ترین مرجع اخذ تصمیمات مرتبط با خانه سینما، منوط به ثبت و اخذ تاییدیه از وزارت کار است.” وقتی در مصوبه‌ای از مجامع تا سال ۹۳ این نکته که شما به آن استناد می‌کنید وجود ندارد پس چگونه می‌توان به نتیجه‌ای که شما گرفته‌اید رسید.

متاسفانه شما به بند یکم اساسنامه خانه سینما توجه نمی‌کنید که نوشته است : “خانه سینما موسسه ای است مستقل..متشکل از تشکل‌های قانونی اصناف هنر، صنعت سینمای ایران که در چارچوب قانون اساسی جمهوری سینمای ایران تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است”. این ماده به “تحت نظارت وزارت ارشاد اسلامی ” به صراحت تاکید دارد. نکته بسیار مهم دیگر آنکه تبصره ذیل ماده یکم می‌گوید: “تشکل‌های عضو خانه سینما موظفند ظرف یک ماه پس از ابلاغ این اساسنامه درخواست و متن اساسنامه خود را جهت طی مراحل قانونی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تسلیم کرده و رسید دریافت کنند..”[۱] کاملا روشن است که اساسنامه خانه سینما، قانونی شدن تشکل‌های عضو خانه سینما رادر وزارت ارشاد می‌بیند. در هیچ جای اساسنامه اشاره ای به چنین مدعایی که شما طرح می‌کنید وجود ندارد. اما شما از ماده یکم و تبصره روشنگر آن چشم پوشیده‌اید و موضوع را به مصوبه‌ای از مجمع عمومی خانه سینما در سال ۹۲ ارجاع می‌دهید؟ مجمع عمومی خانه سینما از دوره چهاردهم گرفتار خلاف آشکار شده و اگر پای‌بند اساسنامه خانه سینما باشیم این مجمع عمومی و طبعا همه مصوبات آن غیرقانونی است. چون در این مجمع، کسانی به عنوان عضو خانه سینما – در کنار اعضای واقعی خانه سینما – بر صندلی‌های آن نشانده شدند که عضو خانه سینما نبودند. این خلاف را هیئت‌مدیره دوره سیزدهم مرتکب شد که من رئیس آن بودم. این که من چرا با چنین خلافی همراهی کردم ماجرای مفصلی است که در مجالی دیگر باید شرح داده شود. آقای انتظامی، ریاست محترم سازمان سینمایی که گفته می‌شود علاقه‌مند به شفاف‌سازی هستند، با انتشار صورت جلسات هیئت‌مدیره دوره سیزدهم خانه سینما می‌توانند مقدمات روشن شدن علت شکل‌گیری مجمع عمومی خلاف خانه سینما را فراهم آورند. با این توضیح مجامع عمومی خانه سینما از دوره چهاردهم و پس از آن چون به صورت خلاف شکل گرفته‌اند وجاهت قانونی ندارند تا چه برسد بخواهند بدون طی  تشریفات پیش‌بینی‌شده در اساسنامه خانه سینما اساس این خانه را تغییر دهند.»

[۱]- ادامه تبصره: ..در غیر این صورت عضویت آن‌ها به حال تعلیق درمی‌آید.”

دوشنبه ۲۸ مرداد ۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

35 − = 26